Logga Kavya grå

Smycken med strandglas

I webshopen hittar du mina hand-gjorda smycken med strandglas. Varje smycke är gjort med glas från nordvästra Skånes kust. Här hittar du halsband med lödda hängen eller hängen med glas och wiretråd. Det medföljer en kulkedja.


Glasbitarna slipas av vattnet och blir alldeles lena. De har naturliga ojämnheter och får en härlig heltäckande frostad yta när det tas upp ut havet. Gnider du med fingrarna över ytan märker du hur glaset får fram en mer glansig, intensiv färg och gillar du det utseendet kan man då och då ge glasbiten lite olja (olivolja, babyolja etc.)

Äkta eller oäkta strandglas?

Äkta strandglas plockas längs stränder runt om i världen och har fått sitt unika utseende av naturen själv, dvs. glaset har tumlats i havet under många år, kanske flera hundra. Äkta glas har även små, små porer och ojämnheter i ytan  beroende på typ av sand/storlek på sandkornen. Det ska inte förväxlas med industriellt tillverkat glas som får sitt utseende genom att tumlas maskinellt.

Köper du ett smycke från Dimma Design här i webshopen är du garanterad att få ett smycke med äkta strandglas från Skånes kust.

 

Var kommer strandglas ifrån?

Hur länge glaset har legat i havet när det plockas upp är det ingen som vet. Från början kommer glaset från flaskor, burkar, dricksglas och andra typer av produkter som hamnat i havet av människan själv - kanske slängdes det i från land, hamnade i havet under en seglats eller efter ett skeppsvrak. Det förblir ett mysterium som vi bara kan fantisera om!
 

Färger

Strandglas finns i en mängd olika färger där vitt, mörkgrönt och brunt kan räknas som dom vanligaste. Mer ovanliga är glas i turkosa olivgröna, blåa, lila, röda, orangea toner osv. Olika färger kan också vara mer eller mindre vanliga beroende av var i världen man hittar glaset.